Onze services binnen de Elektriciteitswerken:
Tijdens het weekend of de wintermaanden, kan u ook bij ons terecht voor alle nieuwbouw en renovatieprojecten inzake het elektriciteitsnetwerk in uw woning of bijgebouwen (i.e. tuinhuis, poolhouse, garage, etc.):
- Detecteren en oplossen van kortstluiting- en of verliesstroom problemen
- Herstellingswerken
- Vervangen of plaatsen van verlichting
- Ver- of bijplaatsen van stopcontacten
- Bijplaatsen van zekeringen voor een nieuw elektriciteitskring
- Het vernieuwen van bestaande elektriciteitskast
- Het kableren van nieuwe elektriciteitskast
Wij zijn werkzaam binnen Oost-Vlaanderen met als centrale regio: Gent, Lokeren, Wetteren, Merelbeke en Lochristi.
Hieronder vindt u alvast het proces uitgelegd voor het vernieuwen van een bestaande elektriciteitskast.
Fase 1: het analyseren van de huidige kablering
Om de nieuwe elektriciteitskast af te richten op de benodigdheden van uw gebouw, analyseren wij in de eerste fase uw aanwezige elektriciteitsinstallatie. Meer specifiek bekijken wij eerst hoeveel elektriciteitskringen er aanwezig zijn in uw gebouw (i.e. het aantal kringen van stopcontacten en verlichting). Vervolgens bestuderen wij hoe elke elektriciteitskring ingedeeld is (i.e. het aantal stopcontacten, het aantal lichtpunten, de aangesloten verbruikers op de kring, etc.). Daaropvolgend controleren wij de actuele draadsectie en de bestaande netaansluiting van uw elektriciteitskast:
- 1 x 230 V + PEĀ
- 3 x 230 V + PE
- 3 x 400 V + N + PE
Bovendien vragen wij aan u of u uw bestaande elektriciteitskast wenst te behouden of niet. Dit is van belang voor het bouwen van de nieuwe elektriciteitskast. Wanneer u uw bestaande elektriciteitskast wenst te behouden, dient er naar die elektriciteitskast gewerkt te worden. Dit resulteert in meer maat- en handwerk. Indien u daarentegen een nieuwe kast verkiest, dienen wij te bekijken of de aanwezige bedrading lang genoeg is om aangesloten te kunnen worden. Wanneer dit niet zo is, kunnen er aansluitingsklemmen voorzien worden voor een aansluiting boven- en /of onderaan. Daarnaast staan wij stil bij de grootte van uw nieuwe elektriciteitskast (i.e. het aantal modules).
Tot slot zien wij toe op de veiligheid van de elektriciteitskast. Hierbij word voornamelijk gelet op het aanpakken van niet afgeschermde spanningsgedeelten (i.e. barenstel).
Fase 2: Het kableren
In deze fase wordt de nieuwe kast gekableerd rekening houdend met de vereisten van de oude kast. De kast wordt opgebouwd met nieuwe automaten en verliesstroomschakelaars waardoor ze aan de huidige normen voldoet. Hier ziet u een voorbeeld waar wij echter gebruikmaken van aansluitklemmen (bovenaan in de kast), om de aanwezige draden van de huisinstallatie toch te kunnen behouden.
Fase 3: De afwerking
Tijdens de afwerkingsfase wordt de nieuwe kast aanrakingsvrijgemaakt door de onderspanning staande delen af te schermen. Dit wordt gedaan door middel van een in PVC gemaakte afscherming.